Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čerstvé sýry z podhůří Beskyd

15. 11. 2010

 Farma –ZPZ s. r. o., z Valašské Bystřice se už sedmnáct let specializuje na produkci mléka. V současné době obhospodařuje přibližně 220 ha luk a pastvin v podhorské oblasti Beskyd a chová kolem 200 kusů skotu, z toho sto krav. Jako první ve Zlínském kraji zprovoznila v červenci letošního roku vlastní minimlékárnu. V současnosti vyrábí čerstvé přírodní sýry, polotvrdé přírodní sýry, pařené sýry, tvaroh tučný a čerstvé selské mléko, celkem asi 15 druhů výrobků různě ochucených a nasolených. Všechny sýry jsou vakuově baleny, takže se jejich trvanlivost výrazně prodlužuje až na 14 dnů u čerstvých a na tři týdny u polotvrdých. K dostání jsou přímo na farmě nebo v okolních obchodech, lze si je objednat i přes internet. Poloautomatickém zařízení Polyfood tak měsíčně zpracuje přibližně 10 000 litrů kravského mléka.